DroP CUP 2024 MSK

V sobotu 4. 5. 2024 se na bazéně v Krnově konal Drop cup pro oblast Moravskoslezského kraje. Tyto závody byly určeny pro závodníky ročníku narození 2010 – 2014.

Drop cup je soutěž všestrannosti, každý plavec absolvuje pětiboj. Vítežem závodů se stává plavec, který dokáže nasbírat nejvíce bodů FINA v součzu všech pěti startů.

Z našeho klubu se zúčastnilo 19 plavců. Někteří z nich dosáhli až do TOP10, která se zde vyhlašovala. V kategorii čtrnáctiletých žáků si Karolína Kašpárková vybojovala první místo se ziskem 2127 FINA bodů, Jakub Kvita skončil čtvrtý (1572 FINA bodů). Ve stejné kategorii si pak Jiří Růžička doplaval pro šestou příčku. Ve skupině žáků ročníku 2011 si osmé místo vyplaval Radim Lacina, který dosáhl na 938 FINA bodů. Dvanáctiletí také nezaostali, Ondřej Galia dokončil na čtvrté pozici (950 FINA bodů), Nikol Vyškovská doplavala šestá (1340 FINA bodů), Nela Macháčková pak vybojovala deváté místo. V kategorii jedenáctiletých žáků získal bronzou pozici Jaroslav Růžička s celkovým počtem 667 FINA bodů. Nejmladší žáci se také dokázali skvěle prosadit. Tadeáš Veselský dosáhl na stříbrnou pozici, Adéla Šenkeříková skončila šestá a Aneta Pantůčková dokončila na devátém místě.

Gratulujeme k předvedeným výkonům a děkujeme za reprezentaci klubu.