Zimní MČR dospělých a juniorů

Od čtvrtku 14. do neděle 17. 12. 2023 proběhlo v Plzni Mistrovství České republiky dospělých a juniorů. Náš klub reprezentovali čtyři plavci. Už samotná účast tolika členů byla vzhledem ke každoročně nabité konkurenci obrovský úspěch.

Amálie Dvořáková se kvalifikovala na 50 P, kde za svým osobním maximem zaostala 8 desetin sekundy (19. příčka mezi mladšími juniorkami).

Samuel Schneiderka si zaplaval dvě znakové disciplíny (100 Z a 200 Z). Na stovku dokázal vylepšit svůj osobní rekord a skončil na 21. místě v kategorii mladších juniorů. Na dvojnásobné trati dokončil závod na 19. místě.

Za starší juniorky bojovala Šárka Jadrníčková, která nakonec plavala čtyři starty. Šárka se dokázala kvalifikovat do finále na 200 Z, kde nakonec skončila na krásném 9️. místě. V dalších disciplínách (100 Z, 100 PZ) si zaplavala svá osobní maxima.

Vendula Schwarzová si zaplavala nový osobní rekord na 1500 VZ, se kterým se umístila na skvělém 5️. místě. K tomu přidala další umístění v TOP10 na 800 VZ, kde skončila sedmá také v kategorii starších juniorek. V disciplíně 200 Z si dokázala vylepšit svůj osobní rekord.

Gratulujeme k předvedeným výkonů a těšíme se na další sezónu.